Over ons

Over ons

Wij creëren voor ieder een groene buitenruimte die in elk seizoen boeit, bloeit en groeit. Een schouwspel waarin samenhang voor meerwaarde zorgt. Waarnaar het mooi kijken is en waarin het aangenaam verblijven is.

De allereerste stap die we zetten, is een gesprek met de klant waar we de verwachtingen helder in kaart brengen. Tevens kijken we grondig naar de bestaande situatie van de tuin. Waardevolle kwalitatieve bomen, karakteristieken uit het landschap en aansluiting met de omgeving en de architectuur van de woning zijn belangrijke uitgangspunten. Met deze kennis beginnen we aan de schetsen, dat de wensen van de klant in alle aspecten respecteert. Zo streven wij ernaar elke tuin een persoonlijke en exclusieve touch te geven.

Anneke

Zij groeide op in het Friese platteland en woonde in een historische kop-hals-romp boerderij. Rondom deze boerderij lag een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin, ontworpen door een bekende 19de eeuwse tuinarchitect, Roodbaard.  Deze tuin heeft haar altijd geboeid waardoor ze een opleiding Tuin en Landschap aan de Hogeschool Larenstein is gaan volgen. 

Na het afronden van deze opleiding, in 2001, is Anneke gaan werken bij Grontmij als landschapsontwerper. Hierin heeft ze ervaring opgedaan in grootschalige landschappelijke projecten. In die jaren had ze een hunkering naar het meer detailleren  van de plannen en miste ze vooral het persoonlijke contact en directe vertaling van persoonlijke wensen in een ontwerp. 

Vanaf 2008 is ze gaan werken bij verschillende TopHoveniers. Eerst bij Meeuwis de Vries Tuinen te Eerbeek en later PUUR groenprojecten te Liempde.  Bij deze bedrijven heeft ze veel ervaringen opgedaan in het ontwerpen van tuinen van groot naar klein en van verschillende stijlen. Dit heeft haar gemaakt tot wat ze nu is. In 2015 is ze haar eigen tuinontwerpbureau begonnen en is Knopp ontstaan.

Teun

Hij is opgegroeid in Eindhoven en reed regelmatig met het hele gezin naar vrienden in Arnhem. De autorit ging destijds via het Brabantse zandlandschap door het rivierenlandschap naar de heuvelachtige parkomgeving van Arnhem Noord. Gefascineerd door de verschillende landschappen ontstond zijn liefde voor landschap en groen.

De fascinatie van de Hollandse landschappen, groen, buiten en kleur heeft hem nooit meer losgelaten. Net zoals Arnhem, de stad waar hij vanaf kleins af aan van droomde en lang gewoond heeft.

Nog steeds rijd hij regelmatig via kleine wegen naar mijn bestemming om zo veel mogelijk van ons prachtige landschap te kunnen ervaren.

Kijk om je heen en geniet. Er is zo veel moois in de nabije omgeving.

Teun heeft ervaring opgedaan in plannen met uiteenlopende schaalniveaus en bij bureaus voor landschap (Buro Lubbers)en stedenbouw(Palmbout Urban Landscapes). De projecten lopen uiteen van stedenbouwkundige haalbaarheidsstudies als Wekerom-west en Wielewaal, kleine stedenbouwkundige plannen als Plaats 2B, Braamweg en Legmeer-west tot uitvoeringsgerichte inrichtingsplannen voor de buitenruimte als Wilhelminaplein en Turfven en pleinen en parken.

De kwaliteiten van het bureau manifesteren zich voornamelijk in de stedelijke omgeving, het inrichten van de openbare ruimte.